Wij geven lezingen over onze expedities in het hele land.Het programma kan avondvullend zijn of als aanvulling na bijvoorbeeld een jaarvergadering van een vereniging.

 

Lezingen waaruit u kunt kiezen zijn:

 

  • IJsland per zeekajak.      

                                       ” we came from seaside”

 

 IJsland het op een na grootste eiland van Europa. Omringd door de Atlantische oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen, de Groenlandzee in het noorden en in het oosten de Norwegian Sea. IJsland; vogels, walvissen, hoge kliffen, lege stranden, ruige kusten. IJsland het paradijs voor zeekajakkers die grenzen opzoeken en verleggen. Die één willen zijn met de zee en de kust. Dat is wat we zochten toen wij besloten om in onze kajaks rond IJsland te peddelen maar we kregen meer. Het werd een onvergetelijke reis per zeekajak. Overgeleverd aan de grillen van de natuur. Varen met walvissen. Overnachtingen op de hoogste kliffen met de prachtigste vergezichten. Nieuwe vriendschappen en wijze lessen. Kajakvaren in zijn puurste vorm.We vertellen alles over de voorbereiding van de expeditie, de route, hoe we gevaren hebben en gaan dieper in op onze uitrusting. We besteden aandacht aan de geweldige natuur, walvissen en de duizenden vogels die we onderweg tegenkwamen. We staan echter ook stil bij de communicatie, onderlinge samenwerking en de bijzondere ontmoetingen met de plaatselijke bevolking. Kortom een bijzonder avontuur wat we graag met jullie delen.

 

  • Zeekajaktocht rond Vancouver Island Canada.  

    

                                                  ” the graveyard Pacific West Coast” .

 

Vancouver Island; eiland van Indianen, beren, wolven, poema’s en veel bossen. Orca’s, walvissen, otters en walrussen. Stroomversnellingen en de Pacific Ocean met zijn enorme deining.

Elke expeditie is zo anders. Deze had alles te maken met mentaal weerbaar zijn. Gevaar op zee en land. Honger en eenzaamheid. Niet wetend wanneer en hoe je verder kan.

Het verhaal over Vancouver Island. Ons verhaal is uniek en neemt je mee naar de andere kant van de wereld waar de natuur de baas is. Waar verkeerde beslissingen onherroepelijk worden afgestraft. We leerden daar veel en kwamen op de mooiste plekken. Warme ontmoetingen met mensen, angstige momenten met wolven en beren. Het was meer dan de moeite waard. Een tocht om nooit te vergeten.

 

Kosten

 

Wij vragen 125 euro per avond exclusief reiskosten

Wij nemen ons eigen materiaal mee zoals een beamer en geluidsboxen