IJsland het op een na grootste eiland van Europa. Omringd door de Atlantische Oceaan, de Straat van Denemarken, de Groenlandzee en de Noorse Zee.  IJsland; vogels, hoge kliffen, lege stranden, prachtige kusten en niet te vergeten de natuurlijke warmte bronnen.  IJsland; het paradijs voor zee kajakkers  die  één willen zijn met de zee en de kust.  Dit is wat wij met jullie willen delen. Ga met ons mee naar één van de mooiste gebieden van IJsland, het Breidafjordur

Een trektocht waarbij genieten en relaxed varen voorop staat. 

Na de eerdere succesvolle kajak trektochten in de  zomer van 2016 en 2018 op IJsland rond het Breidafjordur, zijn we nu bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe  trektocht in dat gebied.

De Breiðafjörður is een fjord met een lengte van ongeveer 125 kilometer en een breedte van meer dan 50 kilometer in het westen van IJsland. De Breiðafjörður scheidt de regio Vestfirðir van de rest van het land en wordt omringd door een bergachtig gebied, waaronder het schiereiland Snæfellsnes aan de zuidzijde met daarop de gletsjer Snæfellsjökull.

De vele eilandjes in de Breiðafjörður hebben een lange ononderbroken geschiedenis van menselijke bewoning maar tegenwoordig worden slechts enkele eilandjes het hele jaar door bewoond. Het belangrijkste eiland is Flatey. Tijdens de zomermaanden is er een tweemaaldaagse veerdienst tussen Stykkishólmur en Brjánslækur.

Trektocht 10 dagen waarvan 2 reisdagen

Trektocht  met eigen kajak door ons verscheept naar IJsland of huurkajak naar eigen keus.

Vanuit Reykjavik vertrekken we met een bus en kajaks naar Stykkisholmur. Hier pakken we de kajaks in en vertrekken gelijk in Noordelijke richting naar Fagurey. De komende dagen verkennen we het fjord en overnachten op diverse eilandjes. Tijdens een van die tochten bezoeken we een westelijk gelegen eiland met een hot tub in zee. Een belevenis op zich, zo vanuit je kajak het warme water in tot dat de vloed komt en het eiland in zee verdwijnt. We  steken het fjord over en bezoeken vaste wal met ook daar weer een natuurlijke bron en gelegenheid tot wandelen langs de adembenemende kust.
Tijdens deze trektocht nemen we je ook mee naar een bijzonder gebied dat zich kenmerkt door zijn vele eilandjes maar daar tussenin een sterke getijdenstroom. Hier kun bij uitstek kennismaken met  tidalraces van formaat of als je het iets kalmer aan wilt doen mooie keerstromen waar het goed spelen is. Tijdens deze tocht geniet je van de vele vogels die het eiland rijk is en zien we mogelijk de visarend voorbij komen.

Datum

 4 Juli 2020 t/m 13 juli 2020 

Vertrekpunt:   Reykjavik

Het aantal deelnemers staat op 8 personen dus heb je belangstelling laat dit dan tijdig weten via info@dutchseakayakers.com.

Prijs 

€ 1750,-  per persoon

Inbegrepen bij de reis

–      Zeekajak vervoer van en naar IJsland.

–      Overnachtingen op  camping tijdens de trektocht.

–      Vervoer van en naar vertrekpunt op IJsland.

Niet inbegrepen bij de reis

–      De vliegreis naar  Reykjavik  en terug.

–      Maaltijden en persoonlijke uitgaven.

–      Tent en kampeeruitrusting.

–      Eventuele kajak huur als  je niet jou eigen boot mee wilt nemen.

Voor wie

Wil je mee varen dan moet je in het bezit zijn van je zeevaardigheid diploma of bekend staan als goede vaarder.

Heb je belangstelling voor deze unieke reis, meld je aan via info@dutchseakayakers.com  of +31 653 325 404