De opleiding zeekajakvaren is bedoeld voor vaarders die al enige ervaring hebben met het kajakvaren op grootwater maar de stap willen maken naar zee. Het kennis hebben van diverse kajak technieken is aan te bevelen maar in deze cursus gaan we ook met de diverse technieken aan de slag. Daarnaast doe je ervaring op in de branding en leer je om effectief met golven om te gaan. Dit allemaal in een veilige omgeving.

Tijdens de cursus behandelen we dus onder andere de volgende onderwerpen en passen deze toe op zee;

Effectief voorwaarts varen ook in wind
Zijwaarts verplaatsen
Lage en hoge steun
Achtersteven roer
Reddingstechnieken
Varen in golven
Branding

Datum cursusweek 1 voorjaar 2024

Start zaterdag 11 mei t/m vrijdag 18 mei

Locatie:
Ons vaargebied is de Noorderhaaks bij Den Helder en Texel.We zullen veel op zee zijn. Het gebied rond de Noorderhaaks bied ons veel mogelijkheden om te oefenen en we spotten altijd zeehondjes. Als de condities het toe laten maken we een tocht naar Oudeschild. We kamperen bij het Amstelmeer waar we de beschikking hebben over een eigen veldje. Ook ’s avonds hebben we de mogelijkheid om op het meer nog aan technieken te werken, theorie te behandelen en na te praten over de beleefde avonturen.

Kosten:
€ 550, pp  excl. kampeer- en maaltijdkosten 

Datum cursusweek 2 najaar 2024

Start zaterdag 17 augustus t/m vrijdag 24 augustus 2024

Locatie:
Terschelling en Vlieland. Voor deze week is het van belang dat je beschikt over al wat meer zeekajak ervaring. Het plan is om zelf naar Terschelling te peddelen. Dit is een tocht van 4 tot 5 uur. We kamperen op Terschelling en gaan vervolgens de dag erop naar Vlieland. Daar verblijven we de rest van de week. We oefenen op zee door tochten te maken, branding op te zoeken en de technieken te oefenen.

Kosten:
€ 550, pp excl kampeer- en maaltijdkosten

Voorwaarden voor deelname
Kajak ervaring vereist incl. het in het bezit zijn van eigen zeekajak en uitrusting

Inschrijven via: Info@dutchseakayakers.com 

of gebruik onderstaand formulier

  • cursussen
  • Kajak ervaring vereist